Ben ik weer! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Nadia Taaza - WaarBenJij.nu Ben ik weer! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Nadia Taaza - WaarBenJij.nu

Ben ik weer!

Door: Nadia

Blijf op de hoogte en volg Nadia

02 Februari 2007 | Suriname, Paramaribo

Hallo beste lezers
Hoe gaat het met jullie allemaal.
Met mij gaat het goed. Ik moet zeggen dat ik het erg naar mijn zin heb. Ik ben lek gestoken door de muggen hier. Ellen en Lin hebben muggenspul meegenomen, dus het komt helemaal goed.
Ik wil jullie erg bedanken voor jullie reacties op mijn berichten. Ik heb gister weer kookles gehad van Lies(mijn huisbazin). Maar ik wist veel dingen al, en ze zei daarop: Ja mijn kind, jij en ik zijn hetzelfde. We zijn mohammedanen(Moslims). Lies is dus een top vrouwtje. Ik mag vandaag van Lies even laten zien, hoe goed ik ben in de keuken haha.

Linda, Ellen en ik waren dag 2 even zelfstandig met de bus naar de stad gegaan. Het is ongeveer 20 min. rijden. Op de terug weg habben een stukje gelopen. We besloten om toch een bus te pakken, omdat het nog een eind was te voet. De eerste beste bus die aankwam, stapte we in. Dus wij zaten in de bus, ging hij een verkeerde kant op. Bleek dus dat ook de bussen hier een nummer hebben en een eigen route rijden(lekker slim dus). We waren daarna uitgestapt op een hoofdweg en hebben de juiste bus naar huis gepakt.

Ik liep weer een keer met de meiden door de stad, toen kwam er een man rond de 50 naar ons toe. Vol enthousiasme begon hij te vertellen over Suriname. Toen hij klaar was met zijn verhaal, kwam hij naar me toen en tikte me aan. Toen vroeg hij naar een straat. Dus ik had zoiets van, ik weet niet waar iets ligt!! Hij dacht namelijk dat ik een halfbloedje was die in Suriname woonde. Was leuk om mee te maken. Ook wordt er wel eens Surinaams tegen me gesproken door mensen op straat.

Verder kennen ze in Suriname geen warm water. Als je warm water wilt hebben, moet je maar even de water koker aanzetten. Dus we douchen lekker met koud water. Ik neem dan in de douche een aanloop en ren daarna snel onder de douche kop. Dit doe ik dan 6 keer ofzo, omdat het water gewoon te koud is om een lange tijd onder te gaan staan. Ellen is een bikkel hierin, zij blijft gewoon lekker 15 min. eronder staan. Linda en ik zijn mietjes!!

Nou dit waren dan een aantal van mijn belevenissen. IK zet er weer zo snel mogelijk een nieuw berichtje op. Ik ben even bezig met foto's erop te zetten, maar zoals ik al zei duurt het allemaal heel erg lang. Alvast Veel lees en kijk plezier. En laat me weten wat je ervan vindt!

Tot snel
Love you and miss you

xx Nadia

• 02 Februari 2007 - 17:54

Samir:

$@mir:

wat moet k in dit berichtje zetten

hahaha

ja bednk maar iets

jij bent er goed in

je tikt niet

$@mir:
    whaha bedankt

• 02 Februari 2007 - 19:51

Rob :

Aha Dan kunnen we ook van jou kookkunst genieten, oefen maar lekker. We are comming 13 april

• 02 Februari 2007 - 22:26

Sjinnie:

Hai meid!!!

Gelukkig bevalt het goed! Dat vind ik fijn om te horen. Laat je niet verder leegprikken he!!

Spreek je snel , laf ya x

• 03 Februari 2007 - 16:26

Sarah:

GEKKE NADIA:D
    hahaha dat douche-verhaaal, zie het al helemaal voor me.
    Maar ben blij dat je et naar je zin hebt =D
    spreek je gauw weer, take care(L)
    x sarah

• 03 Februari 2007 - 18:21

Carmen:

Heej meiske...gelukkig bevalt het je goed daar allemaal! en aan dat koude water zul je wel wennen...hoop ik voor je:P

kus Carmen

• 03 Februari 2007 - 21:57

Najiba & Hadia :

Genzaaaa, wat een bofkont ben jij zeg! nou wij bevriezen hier in hartje Nederland in tegenstelling tot jou! Maar het is je van harte gegund in Suriname meid .. We love you en heel veel plezier daar! Laat ons wel keer op keer weten hoe en wat he! O ja, en je kreeg heel veel kusjes en knuffels van Marian en Khalil. Iedereen huilt hier omdat je er niet bent.. Het is maar dat je het weet, en niet om je vakantie te verpesten ahahha...

Liefsssss And much love from je verlaten familie in Nederland.

• 05 Februari 2007 - 21:01

El:

Hej Nadia!

ben blij om te lezen dat alles goed gaat daar. Als de stage ook geen succes wordt.. Je bent in ieder geval een nog grotere keukenprinses dan je al was :P
    heb je in ieder geval iets geleerd he ;) Nee... ik ben erg benieuwd naar hoe je stageplaats zal bevallen. En natuurlijk naar alle andere verhalen en foto's die ik ga lezen en zien.

have fun en tot mails!

xxx Elleke

• 26 Februari 2007 - 22:04

Ismael:

Heey Nadia,

Ben vandaag pas op je site geattendeerd (van je zusje), dus even maar een berichtje sturen. Wat kan jij leuk vertellen zeg, maar wat verwacht je ook anders met zulke belevenissen. Men kan niet anders dan helemaal in de vakantie stemming te komen erdoor. Je hebt het daar prima naar je zin, zoveel is wel duidelijk.. Met zoveel vrienden die je missen, hier in het kleine overwegend regenachtige Holland, begrijp ik echter maar niet wat je daar nog aan het doen bent. Misschien een idee: je pakt de eerste vliegtuig terug gezellig weer naar holland, en over je stage hoef je niet in te zitten. Ik pak ook gelijk een enkeltje Paramaribo en neem ik het daar van je over. Krijg honger van die kookkunsten van tante Lies... Just kidding. Geniet van de zon, de mensen en het land en vergeet niet wijzer en bruiner terug te komen.

Major Greetz, Ismael (de Amsterdammer)